ProAgria Maito -valmennus 2018
ProAgria Maito -valmennus 2018 kokoaa alan edelläkävijät ja vaikuttajat yhteen pohtimaan muun muassa ilmastonmuutosta ja digitalisaatiota.
ProAgria Maitovalmennus kokoaa maitoalan edelläkävijät, asiantuntijat ja vaikuttajat tänä vuonna Tiedekeskus Heurekaan. Syyskuun 6.-7. päivien aikana juhlistamme Tuotosseurannan ja jalostuksen 120 vuotispäivää katsomalla eteenpäin ja pohtimalla, miten muun muassa ilmastomuutos ja digitalisaatio muuttavat toimintaympäristöämme. Miten ja millaista maitoa tuotetaan seuraavat 120 vuotta?
Päivien aikana on kolme seminaaria: Terveys ja hyvinvointi, Rehut ja ruokinta sekä Nurmiseminaari. Yleisön toiveesta paneudumme tänä vuonna syvemmälle ruokinnassa ja nurmentuotannossa, aina maaperään, vesitalouteen sekä kasvin ja eläinten ravinteiden tarpeeseen. Luvassa on myös kansainvälistä vertailutietoa, tällä kertaa suomalaisten tutkijoiden ja asiantuntijoiden kertomana ja Suomeen sovellettuna.
Maitovalmennukset tarkan aikataulun löydät täältä.
Tälle sivulle kootaan Maitovalmennuksen materiaalit.
ProAgria Maitovalmennus 2018 – Tuotosseuranta ja jalostus 120 v
Torstai 6.9.2018 – Vastuullista hyvinvointia
Aamupäivä yhteinen - Iltapäivällä rinnakkaisseminaarit: Terveys ja hyvinvointi tai Nurmiseminaari
Tuotosseuranta 120 v - Pitkä historia tuo voimaa ja vahvuutta myös tulevaan, Sanna Nokka, ProAgria Keskusten Liitto
Tulevaisuus
Ilmastomuutos ja siihen varautuminen, Liisa Pietola, MTK
Maitoa vielä seuraavatkin 120 vuotta, Jarmo Juga, HY
Digitaalisuus muutosvoimana, Kirsi Vidman-Hakola, Bisnes+
Terveys ja hyvinvointi -seminaari
Terveys - hyvinvoinnin ja kannattavuudenkin kivijalka
Näkyykö lehmien terveys ja hyvinvointi tuotantomäärissä? Olli Niskanen, Luke, LetkaPlus -hanke
Terveyden hoitaminen palkitsee, motivoi ja tuottaa, Iris Kaimio, EmoVet ja maitotilayrittäjä Anna Lappalaimem, Mty Lappala, Siilinjärvi
Malleja ulkomailta niin hyvässä kuin pahassakin – elämmekö lintukodossa?
Olemmeko sokeita lehmien ontumiselle? Minna Kujala-Wirth, HY
Utaretulehdus on ongelma muuallakin, Päivi Rajala-Schultz, HY
Keskustelu ja ständit
Nurmi-rinnakkaisseminaari
Ravinteet nurmenviljelyssä
Fosforilannoituksen satovasteet nurmilla, Maarit Hyrkäs, Luke Maaninka
Nestemäiset kierrätysravinteet, Petri Kapuinen, Luke
Lietelannan happokäsittelyllä typpi talteen, Karoliina Yrjölä, ProAgria Keskusten Liitto
Monipuolista nurmitutkimusta
Rehukattara nurmiseoksissa, Milla Välisalo, Lantmännen Agro
Mykotoksiinit säilörehussa, Arto Huuskonen, Luke
Säilörehunurmen sadon määrän kaukokartoitus, Jere Kaivosoja, Luke
Perjantai 7.9. Tuotosseuranta ja karjan jalostus 120 vuotta - Rehut ja ruokinta
Arvoa asiakkaalle rehuketjussa, mutta kuka onkaan asiakas? Tuija Huhtamäki, ProAgria Keskusten Liitto
Peltojen ravinteet – rehun ravinteet -> terveys – yhteys ja sen edistäminen, Kirsi Järvenranta, Luke
Lypsylehmien rehun hyväksikäytön parantaminen jalostuksen avulla, Terhi Mehtiö, Luke
Rehut nyt ja tulevaisuudessa
Kokemuksiani suomalaisesta maissisäilörehusta, Jouni Rantala, ProAgria Pohjois-Savo
Uusien asioiden, kuten maissin kokeilu innostaa, Antero Lähteenmäki, Lähteenmäki MTY, Rusko
Ruoki pitoisuuksia ja terveyttä
Enemmän kuiva-ainetta maitoon – miten ruokinta vaikuttaa pitoisuuksiin? Seija Jaakkola, HY