Peltokasvien kasvinsuojelu 2011 -julkaisu ilmestyy

14.02.2011

VALITSE KASVINSUOJELUAINE VERTAAMALLA HELPOSTI KUSTANNUKSIA JA TEHOJA

Peltokasvien kasvinsuojelu 2011 -julkaisu auttaa arvioimaan eri kasvinsuojeluaineiden tehoja ja kustannuksia. Kirjasta löytyvät eri valmistajien markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset sekä ympäristöriskejä koskevat huomautukset. Julkaisu ilmestyy 14.2.2011 ProAgria Keskusten Liiton julkaisuja -sarjassa.


Tarkkuutta kasvinsuojeluaineiden valintaan

Kasvinsuojeluaineen valinnassa on huomioitava tehon lisäksi myös vaikutukset ympäristöön. Kasvinsuojeluaineita on hyvä vaihdella eri ruiskutuskerroilla ja eri vuosina mm. siksi, ettei aineille vastustuskykyisiä rikkakasveja ja kasvintuhoojia pääse kehittymään, toteaa kirjan toimittaja, palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitosta.

Peltokasvien kasvinsuojelu 2011 -kirjaan on koottu viljelykasveittain eri valmistajien peltokasvien, avomaan vihannesten ja mansikan rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten torjuntaan vuonna 2011 markkinoilla olevat kasvinsuojeluaineet, niiden käyttösuositukset ja keskimääräiset ainekustannukset hehtaaria kohti. Lisäksi annetaan ohjeita mm. rikkakasvien, kasvitautien ja tuholaisten oikeista torjunta-ajoista viljelykasvin kehitysvaiheen mukaan sekä tautien ja tuholaisten torjunnan kynnysarvoista ja lajikkeiden taudinkestävyyksistä.

Julkaisussa on lisäksi tietoa tautien torjunta-aineiden tehoista, viljalajikkeiden taudinkestä-vyyseroista, valmisteiden vaikutustavoista ja suojautumisesta kasvinsuojeluaineita käytettäessä. Lisäksi siitä löytyvät kuvaukset viljojen kehitysvaiheista ja niiden merkityksestä sadon tuotantoon. Mukana on myös kooste valmisteiden ympäristörajoituksista, viljan ja perunan tankkiseoksista, ruiskutustekniikasta ja ruiskun kunnossapidosta. Kirjassa on myös irrotettava taulukko viljan ruiskutusten tankkiseoksista.


Julkaisun ulkoasu, hinta ja saatavuus

Julkaisun koko on B5 ja laajuus 64 sivua, nelivärikuvitettu. Kirjan hinta on kustantajalta tilattaessa 25 , sis. alv 9 %. Hintaan lisätään lähetys- ja postimaksu. ISBN 978-951-808-212-8. Kirjastoluokka 67.39. Käytännön Maamies -lehden kestotilaajat saavat kirjan tilaajaetuna 11.3.2011 ilmestyvän lehden nro 3 liitteenä. Kirjaa voi ostaa kirjakaupoista ja useimmista ProAgria Keskuksista sekä tilata kustantajalta ProAgria Keskusten Liitosta, puh. 020 747 2485 tai myynti@proagria.fi. Lisätietoja ja tilaukset myös netistä osoitteesta: www.proagria.fi/julkaisut.

Julkaisu on saatavana myös e-kirjana, jolloin myyntihinta on 30 , sis. alv 23 %. ISBN 978-951-808-213-5. Lisätietoja ja tilaukset: www.ellibs.fi -> E-kirjakauppa.

Lisätiedot
Lisätietoja julkaisusta antavat ProAgria Keskusten Liitosta palveluryhmäpäällikkö Sari Peltonen, sari.peltonen@proagria.fi, puh.
020 747 2477 tai kustannuspäällikkö Hanne Teräväinen,
hanne.teravainen@proagria.fi, puh. 020 747 2406.
Arvostelukappale- ja kansikuvapyynnöt: toimistosihteeri Heidi Aarnio, heidi.aarnio@proagria.fi, puh. 020 747 2442.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.