Paikalliset elintarvikeyritykset esillä huhtikuussa Makujen polku -lähiruokatapahtumassa - tapahtuman yhteydessä järjestetään kilpailu Kymenlaakson parhaaksi makeiseksi
Makujen polku -tapahtuma on kaikille avoin mahdollisuus tutustua lähellä tuotettuun ruokaan lauantaina 5.4.2025 klo 10-14 Kohoa Synergiakeskuksessa ja kävelykatu Manskilla Kouvolan keskustassa.

Yleisötapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma houkutti paikalle lähes 1000 vierailijaa maistelemaan ja ostamaan paikallisten yritysten tuotteita. Tähän mennessä näytteilleasettajaksi ovat ilmoittautuneet mm. Polven Juustola, Makumarja, Puurin Kanala, Palviliha, Muhniemen Lahtivaja, Puotimaalla, Piian Herkut, Juvan Hapankaali, Hyvämäen Mehustamo, Paavolan kotijuustola, Raussilan Tähtivilja, Lilli’s gluteenittomat, Harjun tila sekä yhdistyksiä. Lisäksi esillä on oppilaitosten ja kehittämisorganisaatioiden infopisteitä, joissa jaetaan tietoutta elintarvikealan ajankohtaisesta koulutuksesta ja palveluista.
Tapahtumassa on lähiruoan ohella tarjolla mukavaa tekemistä ja ihmettelemistä koko perheelle. Tilaisuudessa kouvolalainen Rokkileipuri Jussi Mattsson loihtii paikallisista raaka-aineista herkullisia maistiaisia ja kertoo tarkemmin esillä olevista tuotteista. Tapahtuman juontaa Tiina Myöhänen Kouvolan Nuorkauppakamarista. Tapahtumassa mukana myös mm. Önni Möö ja Peruna tutustuttamassa lapsia maatalouteen ja maaseutuun.

- Lisäksi päivän aikana järjestetään makeiskilpailu, jossa myös tapahtumakävijät pääsevät makutuomareiksi, toteaa tapahtumaa järjestävän ProAgria Etelä-Suomen projektipäällikkö Jonna Nygård. Kilpailu järjestetään osana tapahtumaa klo 10.00-13.30. Kilpailun voittaja julistetaan n. klo 13.45.
Tapahtuman näytteilleasettajahaku ja ilmoittautuminen makeiskilpailuun ovat nyt avoinna. Ilmoittautua voi tapahtuman verkkosivujen www.makujenpolku.fi kautta. Näytteilleasettajapaikat täyttyvät nopeasti, joten kannattaa ilmoittautua mukaan pian. Tarjolla on upea tilaisuus omien tuotteiden maistattamiseen ja myymiseen, verkostoitumiseen ja ennen kaikkea lähiruoan tarjoamien makuelämysten esittelyyn. Ilmoittautuminen makeiskilpailuun onnistuu suoraan tapahtuman yhteyshenkilölle Jonna Nygårdille sähköpostitse.
Tapahtuman järjestää KEKE - Kymenlaakson elintarvikealan kestävä kehitysloikka -hankkeen toimijat. ProAgria Etelä-Suomi ry on tänä vuonna pääjärjestäjän roolissa. Viime vuonna tapahtuman koordinoinnista vastasi Kouvola Innovation eli Kinno.
Lisätiedot:
Jonna Nygård, projektipäällikkö, ProAgria Etelä-Suomi, 050 594 8250, jonna.nygard@proagria.fi