Osuuskunta ItäMaidon ja ProAgrian uusi yhteinen valmennusohjelma käynnistyy

20.11.2012

MAITOTILAYRITTÄJILLE MAHDOLLISUUS KEHITTÄÄ JOHTAMISOSAAMISTA

Osuuskunta ItäMaito ja ProAgria ovat yhteistyössä rakentaneet maitotilayrittäjille suunnatun johtamisen valmennusohjelman, jonka tavoitteena on kehittää yrittäjien johtamisosaamista ja saada sitä kautta aikaan entistä parempaa tulosta sekä valmiuksia kannattavaan yrityksen kasvattamiseen ja kehittämiseen. Valmennusohjelma alkaa vuoden 2013 alussa ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 5.12 asti. 

Osuuskunta ItäMaito ja ProAgria lupaavat, että valmennukseen osallistuvat yrittäjät saavat konkreettisia työvälineitä ja johtamistaitoja strategian käytäntöön vientiin, yritystoiminnan kasvuun, henkilöstöjohtamiseen sekä kannattavuuden parantamiseen. Valmennuksessa rakennetaan jokaisen osallistujan yritykselle menestyvän maitotilan strategia, opiskellaan henkilöstöjohtamisen parhaita käytäntöjä, keskitytään talouden- sekä tuotannonjohtamiseen ja riskienhallintaan sekä opiskellaan oman toiminnan johtamista, ilmaisu-, esiintymis- ja neuvottelutaitoja.  Lisäksi yrittäjät saavat tukea oman yrityksen kehittämiseen suunnatun kehitysprojektin läpiviemiseen huippuasiantuntijoiden avustamana.

Muuttuva toimintaympäristö tuo haasteita yrittäjyyteen

Maitosektorilla erityisesti on koettu tarvetta yritysjohtamisen valmennuksiin yksikkökokoon kasvaessa, toimintaympäristön muuttuessa ja henkilöstöjohtamisen korostuessa.

- Maitotila on yritys. Strategisen johtamisen merkitys korostuu entisestään, koska maitotilankin toimintaan vaikuttavat nopealla syklillä vaihtelevat kansainväliset markkinat, muistuttaa Osuuskunta ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen ja jatkaa, - On tärkeää tietää maitotilan nykytila, jotta pystytään asettamaan tulevaisuuden tavoitteet sekä seurata tuotannon kehittymistä eri mittarien avulla. Myös henkilöjohtamisen taito on tärkeää työnantajina toimivilla tiloilla. Näihin asioihin haluamme koulutuksen avulla tuoda tiloille työkaluja, jotta itäsuomalaisten maitotilojen ja koko tuotannonalan kilpailukyky säilyy myös tulevaisuudessa.

- Olemme kuunnelleet asiakastyössämme maitotilayrittäjien tarpeita johtamisosaamisen kehittämiseksi  ja niiden keskustelujen pohjalta rakentaneet ohjelman vastaamaan tarpeisiin. Ohjelmassamme lähipäivien anti on heti siirrettävissä käytäntöön. Kouluttajina meillä toimii liikkeenjohtamisen ammattilaiset mm. yritysjohtamisvalmennuksiin erikoistunut Martti Tyynismaa, Altinda Oy:stä. Ulkomaanjaksolla pystymme tarjoamaan edelläkävijäkohteita kansainvälisten kontaktiemme kautta. Erityisesti painotamme sisällössä henkilökohtaista kehitystyötä ja kokemusten vaihtoa yrittäjien kesken. Johtamisvalmennuksella on ollut jo hyvä ennakkokysyntä, mainitsee ProAgria Liha Osaamiskeskuksen toimitusjohtaja Ari Nopanen ja jatkaa, sikatilayrittäjille vuonna 2011–2012 pidetty koulutus oli menestys.

Lisätietoja:

Ari Nopanen, ProAgria Liha Osaamiskeskus, toimitusjohtaja, 0400 432 582, ari.nopanen@proagria.fi
Taina Voutilainen, Osuuskunta ItäMaito, palveluassistentti, 010 381 5291, taina.voutilainen@valio.fi
Martti Tyynismaa, Altinda Oy, toimitusjohtaja, 040 594 1740, martti.tyynismaa@altinda.fi

Maitotilayrittäjien johtamisvalmennukseen voi ilmoittautua osoitteessa www.laari.info tai puhelimitse Eevakaisa Parviaiselle (puh. 010 381 5434).

Lisätietoa valmennuksesta löytyy osoitteesta www.proagria.fi/johtamisvalmennus/itamaito

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.