Maitotiloille uusi moderni johtamisen työkalu

06.09.2017

Noin 60 maitotilaa testasi keväästä lähtien uutta KPI-Avainta, joka auttaa maitotilaa mittaamaan, analysoimaan ja johtamaan omaa toimintaansa halutun mittariston avulla. KPI-Avain on tiikerinloikka maitotilojen dynaamiseen suoritusten mittaamiseen ja johtamiseen. KPI-Avain aukenee 11.9.2017 kaikille valiolaisille maitotiloille.

Maitotilapilotoijat antoivat erittäin hyvän arvion uudesta KPI-Avaimesta. Pilotoijat totesivat, että monipuolisen mittariston avulla maitomäärää tulee seurattua tarkemmin ja muutoksiin voi reagoida nopeammin. Lisäksi mittaristo arvioitiin selkeäksi ja helppokäyttöiseksi. Pilotoijat kokivat, että KPI-Avaimen avulla on helppo verrata omaa toimintaa ja tuotantoa muiden maitotilayrittäjien toimintaan. Positiivinen kilpailuhenkisyys tuottaa parempia lukuja ja auttaa kehittämään oman tilan toimintaa, kertoi yksi pilottitiloista.

– Tämä on aivan huippujuttu, jota tulee katsottua päivittäin. Tilat ovat lypsymuodosta riippumatta mittaristossa vertailukelpoisia ja ranking-lista vertaa sitten vastaavanlaisiin tiloihin omalla alueella. Toivonkin, että mahdollisimman moni ottaa mittariston heti käyttöön. Se ei maksa mitään ja on todella helppo käyttää. Se vaatii vain lyhyen tutustumisen, muutaman minuutin käyttöharjoittelun ja sen jälkeen mittarit alkavat tuottamaan tietoa, kiteyttää kokemuksiaan maitoyrittäjä Tauno Paakkari Ruukista.

Tärkeänä koettiin myös, että KPI-Avain kerää maitotilayrittäjän tarvitsemat tärkeät tiedot yhteen. Pilotoijat arvostivat erityisesti organisaatioiden kehittäjäorganisaatioiden Valion, ProAgrian, Faban ja Mtechin yhteistyötä, mikä mahdollisti työvälineen tekemisen.

Mikä KPI-Avain on?

KPI-Avain on maitotilojen johtamisen työväline, joka havainnollistaa kuuden valitun avainmittarin avulla maitotilan keskeiset tuotannon tulokset tavoitteisiin verrattuna. Mittarivaihtoehtoja on 17, joista valitaan itselle kuusi tärkeintä. KPI-mittaristo näyttää ajantasaista tietoa, miten tulokset kehittyvät ja saavutetaanko niitä. Ajantasaisella tiedolla on helppo ja nopea reagoida muutoksiin ja kiriä parempiin tuloksiin ja johtaa kokonaisuutta.

KPI-Avain avautuu 11.9.2017 kaikille valiolaisille maitotiloille. Työväline toimii Valion Valman ja Minun maatilani –ohjelmistojen kautta. KPI-Avain toimii myös mobiilisti.

-  Voimme mitatusti luvata, että KPI-Avaimella maitotilalla saavutetaan parempia tuloksia. Se antaa maitotilalle myös ylivoimaisen kilpailuedun eli omien tulosten vertailun muihin maitotiloihin, mitä ei saa muualta, sanoo johtava asiantuntija Henna Mero ProAgria Keskusten Liitosta.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Henna Mero, ProAgria Keskusten Liitto, puhelin 040 589 6202, henna.mero@proagria.fi Twitterissä @ProAgria

Kehityspäällikkö Jaana Kiljunen, Valio Alkutuotanto, puhelin 050 398 2962, jaana.kiljunen@valio.fi Twitterissä @jaana_kiljunen

Jaa

Artikkelit

  • KPI-Avain

    Seuraa maitotilasi tuloksia ja tavoitteita havainnollisella KPI-Avaimen mittaristolla.

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.