Maatalouden kehittäjiä palkittiin

05.12.2018

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2018 luovutettiin ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa keskiviikkona. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Vuoden 2018 tunnustuspalkinnot ojennettiin tänään maatalousyrittäjä Taru Rantalalle, maatalousyrittäjät Tea ja Tomi Katilalle ja kasvintuotannon asiantuntija Niko Luikulle.

Maatalousyrittäjä Taru Rantala on pystynyt lypsykarjatilan toisena yrittäjäpuoliskona kehittämään itseään valokuvaajana. Harrastukset auttavat pääsemään irti yrittäjän työntäyteisestä arjesta ja ne tarjoavat hyvää vastapainoa raskaalle arjelle. Vuoden 2018 Luontokuvaksi valittu Rantalan ”Iltakello” on hieno saavutus ja osoitus siitä kuinka pitkäjänteinen itsensä kehittäminen johtaa hyviin tuloksiin. Rantalan antama esimerkki toimii hyvänä rohkaisuna muille itsensä kehittämisessä.

Tea ja Tomi Katila ovat viljelleet maatilallaan Seinäjoella vesimelonia vuosina 2017 ja 2018. Vesimelonin kasvatukseen Suomen oloissa ei ole olemassa oppikirjoja, vaan osaamisen hankkiminen on vaatinut paljon työtä ja perehtymistä asiaan. Työ on kantanut sananmukaisesti hedelmää ja olemmekin saaneet nauttia Etelä-Pohjan¬maalla maukkaista ”lähivesimeloneista”. Maaseudun pitäminen elinvoimai-sena ja maatalouden kannattavuuden parantaminen vaativat uusia kokeiluja ja rohkeaa pioneerihenkeä, jota Katiloilta löytyy.

EU-tukipolitiikan laaja-alainen hallitseminen ja sen vaikutusten tunnistaminen maatilojen toiminnassa on merkittävässä osassa useissa ProAgria Etelä-Pohjanmaan tuottamissa asiantuntijapalveluissa. Kasvintuotantoasiantuntija Niko Luikku toimii ProAgria Etelä-Pohjanmaan EU-tukien osaamisvastaavana. Tehtävässään hän huolehtii asiantuntijoiden EU-tukien osaamisen ylläpitämisestä, uusien asiantuntijoiden kouluttamisesta, ajankohtaisten asioiden tiedottamisesta, yhteyden¬pidosta viranomaisiin ja työvälineiden kehittämisestä. Niko Luikku on hoitanut tehtävää menestyksellä ja suurella antaumuksella.

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiö huomioi vuosittain tunnustuspalkinnoilla ansioituneita eteläpohjalaisia maataloussektorin toimijoita. Tunnustuspalkinnot jaetaan ProAgria Etelä-Pohjanmaan edustajiston syyskokouksessa.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.
  • Rahat riittämään!
    Helppoutta ja onnistumisia talouden, markkina-, ja tukiriskien hallintaan.