Lehmän hyvä elämä

2 min lukuaika

Podcast

Podcastissa puhutaan lehmistä, maitotilojen elämästä ja eläinten hyvinvoinnista. Tervetuloa mukaan märehtimään yhdessä sitä, miten lehmien arjesta voidaan tehdä entistä parempaa. Podcast on tuotettu osana Feeling Good – Lehmän hyvä elämä -hanketta. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Podin kansikuva feed

1. Lypsylehmien hyvinvointi on tiimityön tulos

(7.11.2024) Podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa maidontuotannon erityisasiantuntijat Sini Koivukoski ja Paula Orava keskustelevat lypsylehmien utareterveyden tärkeydestä. Keskustelu pohjautuu Lehmätiimin järjestämään Maidot meijeriin -luentopäivään ja käsittelee tilatiimien roolia yrittäjän päätöksenteon tukena sekä utareterveyden vaikutusta tilan taloudelliseen tulokseen.

2. Eurotier-messut antavat kansainvälistä näkökulmaa suomalaiseen tekemiseen

(18.11.2024) Podcast-sarjan toisessa jaksossa äänessä ovat maidontuotannon erityisasiantuntijat Sini Koivukoski, Paula Orava ja Tiina Karlström. He keskustelevat siitä, mitä nähtiin ja koettiin joka toinen vuosi järjestettävillä, maailman suurimmilla kotieläintuotannon ammattilaisten Eurotier-messuilla Hannoverissa. Esillä oli monenlaisia palkittuja ja testattuja ratkaisuja päivittäisen kotieläinten hoitotyön sujuvoittamiseen. 

3. Hollannin ja Saksan tilavierailuilla havaittiin yrittäjien ylpeyttä ja tyytyväisyyttä maidontuotantoon

(3.12.2024) Podcast-sarjan kolmannessa jaksossa äänessä ovat maidontuotannon erityisasiantuntijat Sini Koivukoski, Paula Orava ja Tiina Karlström. He pohdiskelevat yhdessä, mitä nähtiin ja hoksattiin kahdella tilavierailulla Hollannissa ja Saksassa. Keskustelu pohjautuu Pohjolan Maidon järjestämään Eurotier-opintomatkakokonaisuuteen, jossa vierailtiin myös kahdella tulevaisuuteen tähtäävällä tilalla. Huomionarvoista oli työn tehokkuus, yrittäjien tyytyväisyys sekä eläinten hyvinvoinnin näkökulmat.

4. Kurkistuksia maidontuotannon tähän päivään ja tulevaisuuteen 4dBarnin Welfare-seminaarissa

(23.1.2025) Neljännessä jaksossa maidontuotannon asiantuntija Elina Raudaskoski saa vieraakseen 4dBarnin navettasuunnittelun asiantuntija Antti Puurin ja Kukkulan tilan maatalousyrittäjä Juho Nivalan. Vieraiden kanssa keskustellaan 4dBarnin joulukuussa 2024 järjestämän Welfare-seminaarin ensimmäisestä päivästä. Seminaarin aiheena oli "lisence to milk" eli "lupa lypsää". Millaisia ajatuksia seminaaripäivän sisällöt herättivät osallistujissa ja, millaisia havaintoja maailmanlaajuisesta sekä suomalaisesta maidontuotannosta voidaan vetää seminaaripäivän sisällön perusteella?