Laatumerkille on kysyntää - Satakuntalaiset maaseutumatkailun kärkiyritykset ovat saaneet Maakuntien Parhaat -laatumerkin

20.01.2011

ProAgria Keskusten Liitto on myöntänyt Maakuntien Parhaat -laatumerkkejä maaseudun osaaville yrittäjille vuodesta 1993 jo 388 kappaletta. Maaseutumatkailuyritysten laatutasossa niin majoitustilojen, palvelun kuin oheisaktiviteettien suhteen on otettu suuri harppaus eteenpäin viime vuosikymmeniltä 2010 -luvulle tultaessa, mutta edelleen laadukkaasti toimivat yritykset haluavat erottautua markkinoilla ja kiinnostus ulkopuolisen tahon myöntämiin laatusertifikaatteihin on säilynyt vilkkaana.

Maakuntien Parhaat -laatumerkin palvelutoiminnoilleen saaneet matkailuyrittäjät esittäytyvät Matka 2011 -messuilla to 20.1.2011 maaseutumatkailu -osastolla 1e29 hallissa nro. 1 kello 13.00-14.00. Tervetuloa osastolle haastattelemaan yrittäjiä ja kokeilemaan mm. perhonsidontaa.

Eumer Fishing Center - Kalastuselämyksiä  vahvalla ammattitaidolla Merikarvilla

Eumer Fishing Center on Merikarvialla toimiva Jaakko ja Olli Ojamon luotsaama monipuolisia kalastusmatkailupalveluita tarjoava yritys. Kalastusmatkailulle tarjoaa upeat puitteet Merikarvianjoen Holmankoski ja sen partaalle vanhaan saharakennukseen kunnostetut tyylikkäät ja toimivat tilat. Yrityksen viihtyisät sauna-, kokous- ja majoitustilat mahdollistavat monipuolisen ja erilaisiin tarpeisiin vastaavan palvelutarjonnan kalastuselämyksistä kiinnostuneille ryhmille.
Yrittäjä Jaakko Ojamo opastaa perhosidonnan saloihin osastolla kello 13.-14.00. Tule harjoittelemaan ja seuraavan kerran kalassa ollessasi pääset kokeilemaan kalaonneasi itse sitomallasi perholla!

Wanha WPK - Historiaa, elämyksiä ja makunautintoja lähiruoasta

Huittisten Wanha WPK -talo on kokenut renessanssin. Yrittäjät Milla ja Kimmo Nikko ostivat kiinteistön 2008 ja ovat remontoineet tilat vanhaa kunnioittaen. Yrittäjät ovat luoneet Wanhasta WPK-talosta tyylikkään ja viihtyisän palveluyrityskokonaisuuden.  Wanha WPK toimii nyt lähiseudun valopilkkuna erottuen edukseen monipuolisella juhla-, kokous- ja ruokapalveluilla. Yksittäisiä matkailijoita palvelee arkisin Wanhan WPK:n lounaspöytä ja kahvila. Kotimaiset raaka-aineet, lähiseudun tuottajien tuotteet ja oman tilan kukonpojat yhdessä yrittäjäkokki Kimmo Nikon ammattitaidon kanssa takaavat kävijälle unohtumattomia makuelämyksiä.

Villilän kartanonrouvat Oy - Kartanomatkailua Satakunnan maisemissa

Villilän Kartanonrouvat Oy on yrittäjien Elina Lehmussaaren ja Terja Limnellin vahvalla ammattitaidolla ravintola-, juhla-, kokous- ja majoituspalveluita tarjoava yritys Villilän kartanon näyttävissä puitteissa. Yrittäjillä on pitkän linjan kokemus ravintola- ja palvelualalta. Ammattitaidolla tehty tuote, tasalaatuinen palvelu ja korkea lähiruoka- ja kotimaisuusaste aterioissa ovat tunnusomaista Villilän Kartanonrouville. Hyvinvointipaketit, viinituvan viinin maistajaiset ja murhamysteeri -illalliset ovat vain esimerkkejä monipuolisesta ammattitaidolla tarjottavasta matkailupalvelutarjonnasta.

Maakuntien Parhaat -laatumerkillä on 18:sta toimintavuosi

Maakuntien Parhaat -laatumerkin perusedellytys on toimiva laatujärjestelmää, mikä auditoidaan myöntäjätahon toimesta merkkiä haettaessa ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Maakuntien Parhaat -laatumerkittyjen palveluyritysten majoitustiloilta edellytetään myös, että tilat on luokiteltu valtakunnallisen majoitustilojen luokitusjärjestelmän (MALO) mukaisesti. Alan asiantuntijoista koostuvat raadit arvioivat kaikki merkkiä hakevat tuotteet ja palvelut, tarkistavat merkkiedellytysten täyttymisen ja tekevät lopulliset päätökset merkkien myöntämisestä. Palveluraadin puheenjohtajana toimii Heli Kavalto Suomen Maaseutumatkailuyrittäjien yhdistyksestä.

Lisätietoja:
Eumer Fishing Center, Jaakko Ojamo, 044 560 3120, eumerfly@gmail.com, www.eumerfishing.com

Wanha WPK-talo, Milla Nikko, 0400 578 270, myynti@wanhawpk.fi, www.wanhawpk.fi

Villilän Kartanonrouvat Oy, Elina Lehmussaari, 040 755 4332, villilankartano@villilankartano.fi, www.villilankartano.fi

Maakuntien Parhaat, tuotevastaava Eeva Juva, puh. 020 747 2496, eeva.juva@proagria.fi www.maakuntienparhaat.fi

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.