Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2020

04.12.2020

Etelä-Pohjanmaan Maanviljelysseuran säätiön tunnustuspalkinnot vuodelle 2020 on luovutettu tänään. Säätiö palkitsee vuosittain yksityishenkilöitä tai julkiyhteisöjä, jotka ovat tehneet omalla sarallaan merkittävää työtä eteläpohjalaisen maatalouden hyväksi. Vuoden 2020 tunnustuspalkintojen saajia ovat Aki Ylinen, Tommi Merivirta, Miia Keski-Nikkola sekä Jani Unkeri ja Olavi Kuja-Lipasti.

Aki Ylinen on maatalousyrittäjäuransa aikana panostanut paljon uuden teknologian käyttöönottoon broilertilallaan. Samoin hän on reagoinut kuluttajien nykyajan vaatimuksiin huomioimalla tuotannon vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden tarpeellisuuden. Hänellä onkin Suomen ensimmäinen broilershowroom.  Ylinen on omalla toiminnallaan auttanut myös neuvonto-organisaatioa ProAgria Etelä-Pohjanmaata kehittymään. Ylisen Broiler Oy on ollut muun muassa kehittämässä sähköistä taloushallintopalvelun käyttöä maatilaympäristössä.

Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri ovat  Juurella ja Äärellä ravintoloiden yrittäjiä. Yritystoiminnassaan he edistävät lähiruoan käyttöä á la carte ruokailussa ja korostavat ruoan jäljitettävyyttä. Ruoan tuotannon alkuperän esilletuonti on edistänyt paljon pellolta pöytään -ajattelua ja näin olleen korostanut ruoan alkuperää. Yrittäjät ovat ennakkoluulottomasti tuoneet uusia erilaisia kotimaisia makuja tarjolle pohjalaiseen ravintolakulttuuriin.

Lakeuden ruoka-avun toiminnanjohtaja Tommi Merivirta on itseään ja vaivaansa säästämättä auttanut seinäjokelaisia avun tarpeessa olevia ihmisiä hankkimalla ja jakamalla ruoka-apua jo noin 12 vuoden ajan. Hän on neuvotellut lukuisia yhteistyösopimuksia eri kauppojen ja tuotantolaitosten kanssa, kehittänyt avustusruoan logistiikkaketjua ja hankkinut toiminnalle taustayhteisökseen Seinäjoen helluntaiseurakunnan, jonka avulla toiminta on voinut kasvaa. Työn avulla hätää kärsivät ihmiset saavat helpotusta arkeensa ja ruokahävikkiä syntyy ruokaketjussa vähemmän.

Omistajanvaihdosasiantuntija Olavi Kuja-Lipasti on valtakunnallisesti tunnustettu yhtiöittämisen ja omistajanvaihdosten osaaja, joka on työnohessa kouluttautumalla hankkinut työssään tarvitsemaansa osaamista. Osaamisellaan ja rohkeudellaan tarttua uusiin haasteisiin Kuja-Lipasti on kehittänyt omistajanvaihdospalveluita vastaamaan yritysmäisesti toimivien asiakkaiden tarpeita.

Jaa

Ajankohtaista

Asiantuntijat

Hae asiantuntijaa

Kaikki asiantuntijat

  • Sähköinen kasvinsuojelututkinto nyt verkossa - också på svenska
    Hyväksytyn suorituksen jälkeen todistus heti sähköpostiisi | Efter prestationen intyg direkt till e-posten
  • Tilaa palvelu
    Hyödynnä osaamisemme johtajuuteen, tuotantoon ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä ratkaisuissa.